MEZOTERAPİLER
Mezoterapiler
Cildiniz için ‘’ömür boyu hediye ediyoruz ancak tek bir işlem hakkınız var’’ deseler, class 3 ce sertifikalı mezoterapileri seçerdik. Çünkü: cildinizden sorumlu fibroblast hücreleriniz yaşam süresini uzatabilmek için sağlıklı bir ortama ihtiyaç duyar. Mezoterapiler: ciltte yaş aldıkça sıklıkla azalan, nem, vitamin-antioksidan ve minerallerden zengin bu sağlıklı ortamı yaşatmak için başvurulacak en yakın kaynaktır
Mezoterapi
Latince orta yani meso ve tedavi yani terapi kelimelerinin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan mezoterapi, buradan da anlaşılacağı üzere orta deri tedavisi anlamına gelir. Günümüzde son derece yaygın bir uygulama alanına sahip olan mezoterapinin popülerliği gün geçtikçe artmaktadır. Yalnızca bu konuda eğitimli ve deneyimli uzmanlarca uygulanması gereken mezoterapiye dair tüm merak ettiklerinizi bizimle öğrenin.
Mezoterapi Nedir? Ne İşe Yarar?
Vücudun farklı yerlerine lokal olarak uygulanan mezoterapi, mikro uçlu enjeksiyonlar ile yapılan bir tıbbi tedavi seçeneğidir. Normal şartlarda alınan ilaçlar tüm bedenin dolaşım sistemine karışır, bu nedenle etkileri yetersiz kalabilir veya gecikebilir. Mezoterapi uygulamalarının avantajlı farkı ise tam bu noktada devreye girer. Mezoterapide şikayetlere yönelik hazırlanan özel ilaç karışımları ince ve kısa uçlu iğnelerle ilgili bölgeye doğrudan uygulanır. Böylece çok daha kısa sürede, daha etkili sonuçlar alınabilir. Genellikle ihtiyaca göre saç dökülmesi, yaşlanma belirtileri gibi cilt problemleri için tercih edilebilir.
Mezoterapi Türleri Nelerdir?
Farklı vitamin, mineral, enzim ve amino asitlerin bir karışım şeklinde verilmesine dayanan mezoterapi işlemi, mikroenjeksiyonla derinin orta katmanına uygulanır. Enjeksiyonun yapılacağı nokta, ilgili bölgenin kendi anatomisine göre değişebilir. Uygulanacak olan karışımın içindeki maddeler ise kişilerin şikayet ve ihtiyaçlarına göre belirlenir. Bu doğrultuda pek çok mezoterapi türünden bahsedilebilir, ancak temelde uygulama bölgeleri ve amaçları belirleyici farklar olmaktadır. Ağrılı durumlara, estetiğe, bakıma veya doku iyileşmesini desteklemeye yönelik karışımlar bulunur. Bunlar el, yüz, boyun ve dekolte, saç mezoterapisi gibi alt kategorileri oluşturur.
Mezoterapi Hangi Durumlarda Uygulanır?
Farklı nedenlerden uygulanabilen mezoterapi, en sık olarak şu durumlarda tercih edilmektedir:
Kırışıklıklar, sarkma ve diğer yaşlanma belirtileri
Saç dökülmesi / kelleşme
Göz altı morluk ve torbaları
Cilt yenilenmesi rejuvenasyon
Mezoterapi Etkisini Ne Zaman Gösterir?
Mezoterapinin ne oranda ve ne sürede etki edeceği kişisel özelliklere göre değişecektir. Cilt tipinden şikayetlerin yoğunluğuna, yaştan, yaşam koşullarına kadar pek çok etken, uygulamanın etki oranı ve süresini belirler. Ancak pek çok kişinin 2 ila 3. seans sonrası belirgin farklar deneyimledikleri görülür.
Mezoterapinin Etkisi Ne Kadar Sürer?
Mezoterapinin ilk veya ikinci seansı sonrasında elde edilen sonuç, ortalama 2 ila 4 ay daha korunabilir. İstenen estetik etkilerin tam anlamıyla yakalanabilmesi için 4 ila 6 seans daha uygulama gerekebilir. İşleme başlanmasıyla birlikte ortalama 15 ila 20 günde bir seans daha uygulanması önerilir. Tedavinin başlamasından itibaren 3 ay sonra büyük ölçüde etkisini göstermiş olan mezoterapi, bu süreden sonra artık bakım evresine girer. Ağrı gibi şikayetlere yönelik mezoterapi seanslarının etkisi ise iyileşmeden sonra her 2 ila 6 ayda bir yeniden uygulanarak kalıcılaştırılabilir.
Mezoterapi Uygulamalarının Yan Etkileri Nelerdir?
Mezoterapi uygulamalarının önerilere dikkat edilmesi halinde bilinen herhangi bir yan etkisi bulunmaz, aksine uygulama pek çok olumlu ve etkileyici sonuçla, yüksek memnuniyetle anılır. Beklenmeyen bir olumsuzlukla karşılaşmamak için uygulayıcı uzmanın yönlendirmelerini takip etmeniz yeterlidir. Ayrıca seans öncesi ya da sonra kişiler normal günlük rutinlerine devam edebilir.
Mezoterapi Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?
- Mezoterapi uygulaması yapılacak seanslardan önce ya da sonra aspirin veya benzer şekilde kan sulandırıcı etkilere sahip ilaçlar alınmamalıdır.
- Uygulama sonrasında ilgili bölgeye en az 10 ila 15 dakika kadar su teması olmamalıdır.
- Uygulamadan sonraki 10 ila 15 saatlik süreçte duş alınmamalı, vücut yıkanmamalı, makyaj yapılmamalıdır.
- Uygulama sonrası ilk 48 saatte yoğun antrenmanlar ya da zorlayıcı hareketlerden kaçınılmalıdır.
Mezoterapi Sonrası Şişlik Ne Zaman Geçer?
Her uygulamada veya her cilt tipinde olmamakla birlikte hassas cilt tipine sahip kişilerde mezoterapi sonrası düşük seviyede şişkinlik gözlemlenebilir. Bu durumda endişe etmeden önerilere dikkat edildiğinde maksimum 24 saat içinde şişlik ortadan kalkacaktır. Bahsedilen şişlik gündelik yaşamı etkilemeyecek boyuttadır ve ekstra bir müdahale gerektirmez. Ek olarak tüm endişeleriniz ve sorularınız için uzman ekibimizle iletişime geçebilirsiniz.
Mezoterapi Evde Yapılır mı?
Kesinlikle ve tamamen uzman kişilerce uygulanması gereken mezoterapi, kendi içinde sağlığa ilişkin pek çok eğitim ve deneyimi gerektirir. Bu gibi enjeksiyona ya da kimyasal süreçlere dayanan uygulamaların hiçbir şekilde evde yapılmaması gerekir. Ayrıca ev ortamı ne kadar hijyenik olsa da sorunsuz tedavi için kullanılan ürün ve ekipmanların da hijyenik olmasının şart olduğu unutulmamalıdır. Aksi halde iyileşme ya da güzellik isteği içinde olan kişide pek çok olumsuzluk, yan etki ya da ikincil şikayet gelişebilir. Mezoterapi uygulamalarına ilişkin tüm soru ve taleplerinizde kliğimize ve üstün hizmet kalitesine güvenebilirsiniz.
Saç Mezoterapisi
Hem kadın hem erkekleri yaygın şekilde etkileyen saç dökülmesi ve kelleşme, pek çok nedene bağlı olabilir. Günümüzde özellikle yeterli miktarda vitamin, mineral gibi besin yapı taşlarının alınmaması bu şikayetlere yol açabilir. Kişiler doğru ve yeterli şekilde beslense de saç dökülmesine karşılık bu bileşenleri takviye olarak alması gerekebilir. Farklı sebeplerden ileri gelen dökülme ve kelleşme karşısında bilinen en etkili çözümlerden biri olan saç mezoterapisi ise volümlü ve sağlıklı saçlara kavuşmanıza yardımcıdır. Kafa derisinin 2-3 mm kadar altına enjekte edilen vitamin, mineral, antioksidan gibi içerikler saç tellerine bakım yapar. Böylece saç dökülmeleri kısa sürede ortadan kaldırılabilir. Saç ekim işlemlerinden daha iyi sonuç almak adına da tercih edilebilen saç mezoterapisi, ektirme işleminden 6 ay sonra uygulanmaya başlanabilir. Şikayetlerin yoğunluğuna bağlı olarak haftada bir veya iki haftada bir olmak üzere 4 ila 10 seans uygulama yapılması idealdir.
Yüz Mezoterapisi
Zamana ve çevresel faktörlere bağlı olarak ciltte kolajen kaybı gelişmesi normal bir süreçtir. Ancak bu durumda yüzün esnek, canlı, dolgun ve genç görünümü hasara uğrar. Yalnızca estetik değil, tıbbi kaygılara da yol açabilen bu gibi cilt problemleri karşısında yüz mezoterapisi ideal bir seçenektir. Az miktarda ilaç verilen bu işlem yüz mezoliftingi olarak da anılır. Mezoliftingde cilt altına antioksidanlar, vitaminler, minerallere ek olarak, amino asitler ve hyaluronik asit enjekte edilir. Bu yöntem sonrasında ciltte parlaklık, canlılık, sıkılaşma ve bunlara bağlı gençleşme görülür. Daha dinlenmiş bir imaj gözlemlenirken cildin esnekliği artar. Kırışıklar hafifler ve aydınlanan ciltte sarkmalar da onarılır ya da ertelenir. Yüz mezoterapisi genellikle 2.seanstan sonra etkilerini göstermeye başlar. İlk aşamada 1 ile 4 hafta uygulama yapılabilir. 4 ila 6 seans sonrasında, yani arzu edilen görünüm elde edildiğinde her 3 ila 6 ayda bir bakım yapılabilir.
Mezoterapi Fiyatları
Mezoterapi uygulamalarının ücretleri kullanılacak olan ilaç içeriğine, amaca, uygulama alanına ve elbette seans sayısına göre değişebilir. Ancak aynı şikayetlere yönelik benzer uygulamalara bakıldığında mezoterapinin ekonomik açıdan da oldukça avantajlı olduğu görülür. Uygulamanın risksiz olması ve olumlu etkilerine ek, herkese uygun fiyat seçeneklerinin bulunduğunu hatırlatmak gerekir. Bu yenilikçi, modern ve etkili yöntem hakkında tüm merak ettiklerinizi kliniğimize başvurarak öğrenebilir, böylece size özel fiyatlar hakkında da detaylı bilgi alabilirsiniz.