DİNAMİK YÜZ DOLGUSU

Dinamik Yüz Dolgusu Nedir?

Kliniğimize özel bir uygulama olan, şakaktan çeneye kadar tüm yüzün akışını değerlendirerek ihtiyacınız kadar planlanan, mimikleriniz ile uyumlu ve abartıdan uzak tüm yüz dolgu uygulamasıdır.

Yüz Dolgusu Nedir Nasıl Yapılır?

Dinamik Yüz Dolgusu canlı ve genç bir görünüme sahip olmak isteyenler tarafından tercih edilir. Son dönemlerde popüler hale gelen bu uygulama kliniğimize özel olarak yapılır, ameliyat olmadan uygulanır ve kısa sürede tamamlanır. Uygun fiyatlı olması ve istenilen görünümü sağlaması en çok talep görme nedenleri arasında yer alır. Uygulama kalıcı olmadığından, kişiye özel olarak belli aralıklarla tekrarlanması gerekir. Teknolojik olanakların gelişmesi sayesinde risk sıfıra indirilmiş ve uygulamalar daha güvenilir şekilde yapılır hale gelmiştir.

Yüz dolgusu uygulamalarında vücutta eriyebilen maddeler kullanılır. Bu sayede dolgular insan sağlığını olumsuz etkilemez. Dolgu işlemi vücuttaki hyaluronik asit ile gerçekleşir. Yaş ilerledikçe ciltteki kolajen üretimi azalır ve ciltte kırışıklıklar kendini göstermeye başlar. Özellikle şakak, elmacık, yanak, ağız kenarı, çene, göz çevresi gibi bölgeler en çok dolgu yapılan alanlar arasında yer alır.

Yüze Yapılan Dolgu Ne Kadar Dayanır?

Ortalama yarım saatte yapılan yüz dolgusu kalıcı olmayan bir işlemdir. Ne kadar süre ciltte duracağı kişiden kişiye farklılık göstermekte olup kişinin dikkatli kullanımı ve metabolizma faaliyetleri ile ilişkilidir. Genellikle minimum altı ay dayanır ve bu süre on iki aya kadar çıkabilir. Bazı cilt tiplerinde ise bu süre bir yıldan daha fazla olabilir. Bir yıllık sürenin ardından dolgu erir ve yenilenmesi gerekir.

Yüz dolgusunun kalıcılığı için bazı yerlerde deri altına silikon madde enjekte edilir. Fakat bunlar sağlık açısından ciddi risklere sahiptir. Eriyebilen dolgular her zaman daha sağlıklı görülür. Silikon dolgular seksenli yıllarda yaygın kullanılırken ciddi sorunlar yaratması nedeniyle kullanımından vazgeçilmiştir.

Estetik Yüz Dolgusu Nedir?

Ciltteki dokulara hacim vermek, çukurları doldurmak, asimetriyi düzeltmek, cilt kırışıklıklarını gidermek gibi amaçlarla yapılan estetik yüz dolgusu uygulamaları oldukça yaygındır. Yarı kalıcı ve vücuda uygun maddelerle yapılan bu dolgular gün geçtikçe daha yaygın hale gelir. Güneş ışınları, stres, yaşın ilerlemesi, alkol ve sigara kullanımı ciltteki kolajen miktarını ve elastikiyeti olumsuz etkilediğinden yüz dolgularına ihtiyaç duyulur. Doğru şekilde yapıldığında sağlıklı ve genç bir görünüm kazandıran dolgular farklı estetik kaygılarına da engel olur. Bu tür işlemler isteğe bağlı olarak dudak ve yanak bölgelerinde daha dolgun bir görünüm elde etmek için de kullanılır.

Yüze Kaç ML Dolgu Yapılır?

Yüz dolgusu miktarı cildin ihtiyacına ve uygulamanın amacına göre farklılık gösterir. Genellikle bu miktar 4 ml ile 10 ml arasında olmaktadır. Özellikle orta yüz hattı için ideal olan bu ml çene, şakak, dudaklar, ağız kenarındaki gülme çizgileri, göz altı, burun dolgusu gibi alanlar için farklılık gösterecektir.

Dolgu yapılmadan önce ihtiyacın tam olarak belirlenmesi ve uygulamanın ona göre yapılması önemlidir. Aksi halde yanlış işlem nedeniyle hastalar işlemden memnun kalmayabilir. Göz altına özel alanlara yapılan dolgularda genelde 1 ml dolgu yeterli olup bu işlem göz altı ışık dolgusu olarak isimlendirilir. Benzer durum dudaklar ve burun için de geçerli olup 1 ml dolgu çoğu hasta için yeterli olacaktır.

Yüz Dolgusu Kaç Yaşında Yapılmalı?

Genel uygulamaya göre 18 yaşının üzerinde olan kişiler için dolgu ve benzeri estetik operasyonlar yapılabilir. Ancak asıl uygulamalar cildin ihtiyacına göre farklılık gösterir. Genellikle otuz yaşından sonra ciltte kırışıklıklar ve volüm kayıpları ortaya çıkmaya başladığından bunları önlemek ve kötü görünümünü minimum düzeye indirmek için yüz dolgusu uygulamaları tercih edilir.

Yüze Yapılan Dolgu Ne Zaman Etkisini Gösterir?

Dolgu işlemi hastanın cildinde anında etki göstermeye başlar. Uygulamanın ardından ortalama bir ay sonra dolgu maddesi tamamen cilt ile bütünleşir, yayılır ve estetik bir görünüm elde edilir. Genellikle yapılan dolgular kalıcı olmasa da ortalama bir ya da bir buçuk sene boyunca bu görünüm devam eder. Dolguda çoğu insan için ideal süre 6 ile 18 ay arasındadır. Dolgunun oturması için 20-30 gün süre geçmesi tavsiye edilir. Dolgu anında etkisini gösterse de cilt ile uyum sağlaması için beklemekte fayda vardır.

Yanak Dolgusu Ömrü Ne Kadardır?

Yüz dolgularının ömrü cilt yapısına göre farklılık gösterir. Fakat dayanıklılık süresi en fazla yirmi dört ay olacaktır. Bu durum yanak dolguları için de geçerlidir. Yanaklara dolgu yapılırken genellikle asıl amaç orta yüz bölgesindeki çöküntünün doldurulması ve elmacık kemiklerin daha belirgin hale getirilmesidir. Genellikle genç kadınlarda daha fazla tercih edilen bu uygulamada maksimum 10 ml kadar malzeme kullanılır. Eğer yüzde çökme ya da doku sarkması varsa bu gibi uygulamalar her zaman kişiye daha doğal bir görünüm sunacaktır. Ancak uygulama için hekim ve klinik seçimini dikkatli yapmak gerekir.

1 ML Dolgu Fiyatı Nedir?

Dolgu fiyatları belirlenirken dikkate alınan çok sayıda unsur vardır. Fiyatlar yıllara göre farklılık gösterebilir. Doktor tecrübesi, kullanılacak olan dolgu miktarı, dolgu markası gibi durumlar fiyatlar üzerinde etkilidir. Geçmiş yıllara ait veriler incelendiğinde 1 ml dolgu fiyatı 7000 TL ile 10000 TL arasında değişir. Ancak bu fiyatlar tahmini rakamlar olup en doğru fiyatları için kliniğe başvurmak gerekir.

Yüz Dolgu Fiyatları 2023

Güncel yüz dolgusu fiyatları verilirken 1 ml dolgu fiyatları üzerinden değerleme yapılır. Kullanılacak olan dolgu miktarı yüzün bölgelerine göre değişeceğinden fiyatlar da bu miktara göre farklılık gösterecektir. En geniş uygulama yüzde yanak bölgesi içindir. Elmacık kemiklerin belirgin hale getirilmesi ve varsa yanaktaki çukurların doldurulması gibi işlemler kullanılacak dolgu miktarını artıracaktır.

Hem fiyat hem de içerik olarak en iyi sonuçları elde edebilmek için hastalara uygun bölgede ve uygun miktarda işlem yapılması gerekir. Fiyatlar da bu kriterlere bağlı olarak değişmektedir.

Yüz Dolgusu Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Profesyonel şekilde yapılan yüz dolgusu sonrası dikkat edilmesi gerekenler son derece önemlidir. Bunlar şu şekildedir:

  • Şişlik ve kızarıklık kaybolana kadar sıcak ya da soğuk ortamlardan kaçınılmalı, masaj yapılmamalıdır.
  • İşlem sonrasında ortalama üç gün yoğun fiziksel aktivitelerden uzak durulmalıdır.
  • Yüz dolguları suyu sever. Günde en az 8-10 bardak su içilmesi dolguların oturma sürecini hızlandırır.
  • Yüz dolgusundan sonraki gün cilt bakım ürünleri kullanılabilir. Uygulamanın ardından normal günlük yaşama devam edilebilir.
  • İşlemden sonra ilgili bölgede az miktarda morarma ve hafif kızarıklık görülmesi normaldir.
  • Dolgu yapıldıktan sonra bir iki saat boyunca dik pozisyonda kalınmalıdır.
  • Dolgu günü ve oturma sürecinde aşırı spor yapmamak ve ağır egzersizlerden kaçınmak daha doğrudur.
  • Eğer dolgudan iki hafta geçmesine rağmen istenen sonuçlar elde edilmediyse ilave uygulamalar yapılmasına ihtiyaç olabilir.
  • Enjeksiyonu ilgili bölgede tutmak adına tedaviden sonraki altı saat ve ilk üç gün boyunca ekstra dikkatli davranılmalıdır.